Windows vs. Chrome OS: ce decizie importantă ia Microsoft, cum te afectează
Chromebook-urile Google reprezintă o amenințare reală la Windows. Iată cum vrea să rămână Microsoft lider.
Deși încă departe de a reprezenta o alternativă reală la Windows, Chrome OS, sistemul dezvoltat de Google, este, în continuare, considerat o amenințare pentru unul din principalele produse Microsoft. Astfel, cel mai nou plan de răspuns include laptopuri ieftine vândute sub brandul Surface, conform Profit.ro.
Microsoft a avut un răspuns la amenințarea Google și a avut în lucru, la un moment dat, chiar o versiune specială de Windows, pe care vânzătorii de sisteme să o folosească pe PC-urile mai slabe, însă a renunțat la idee. Acum, Microsoft revine cu aceeași idee.
Și anume, o versiune specială de Windows 11, dar pe care vrea să o pună în practică singură, cu propriile laptopuri.
Așadar, compania americană vrea să producă laptopuri ieftine, pe care să le vândă sub brandul Surface cu o versiune modificată de Windows 11 care se va numi Windows 11 SE.
Windows 11 SE nu va fi foarte diferit de Windows 11. Anumite componente vor fi eliminate, pentru a asigura funcționarea pe laptopuri mai slabe, care să fie vândute instituțiilor de învățământ. Potrivit Profit.ro, se pare că e vorba despre un prim laptop ieftin cu ecran de 11,6 inch (1366 x 768 pixeli), procesor Intel N4120 Celeron, 8GB RAM și câte un port USB-A și USB-C.
Windows 11 îți face viața mai ușoară, după ce te-a supărat: la ce ajută actualizarea
La scurt timp după ce Microsoft a lansat Windows 11 la începutul lunii trecute, AMD a avertizat că sistemul de operare ar putea încetini aplicațiile pe sistemele cu procesoare Ryzen.
Producătorul de cipuri a promis că va remedia erorile, iar acum AMD și Microsoft au emis corecții care ar trebui să facă exact asta.
Cel mai recent driver de chipset, versiunea 3.10.08.506, ar trebui să se ocupe de problema UEFI CPPC2, care în unele cazuri nu a „programat în mod preferabil firele pe cel mai rapid nucleu al procesorului”, a spus AMD.
Acest lucru ar fi putut încetini aplicațiile care sunt sensibile la performanța firelor CPU. AMD a remarcat că problema a fost probabil mai vizibilă la procesoarele mai puternice cu mai mult de opt nuclee și 65 W sau mai mare putere de proiectare termică, TDP.